Laajakaistan nopeustesti

laajakaistan nopeustesti

Laajakaistan nopeutta voit mitata laajakaistan nopeustestillä. Nopeustesti kertoo miten nopea laajakaistayhteytesi on, mittaamalla laajakaistasi lähtevän ja saapuvan nopeuden. Voit käynnistää laajakaistan nopeuden mittauksen valitsemalla ylhäältä ”Laske nettisi nopeus”, joka käynnistää nopeuden mittauksen. Laajakaistan nopeuden mittaus kestää maksimissaan 10 sekuntia, jonka jälkeen saat tulokseksi mittauksen hetkisen laajakaistasi nopeuden. Lisätietoa testin tulosten tulkinnasta ja nopeuden mittaamisesta pääsivultamme.

Laajakaista internet-yhteys nimityksenä tulee puhelinmodeemin jälkeisestä nopeammasta internet yhteydestä. Aiemmat puhelinmodeemiyhteydet olivat maksimissaan 56 kilotavua sekunnissa. Puhelinjohdossa oleva kuparijohto ei nimittäin pystynyt välittämään nopeammin tietoa.Suomessa on tarjolla useita eri laajakaistayhteyksiä, joista varsinkin langaton laajakaistayhteys on yleistymässä eniten. Langattoman laajakaistayhteyden saa muun muassa mokkulalla. Myös supernopeat yhteydet ovat yleistymässä suurissa keskuksissa sekä uusissa kerrostaloissa voi olla valmiina 100 megatavua sekunnissa välittävä internet yhteys.

Laajakaistan nopeuden mittaaminen nopeustestillä onkin hyödyllistä, koska tarjoajia on useita ja hinnat ovat kovin lähellä toisiaan. Tällöin kuluttajalle onkin helppoa verrata kenellä on nopein ja tehokkain laajakaistayhteys samalla hinnalla.