Puhelin ja liittymä

Tältä sivulta löydät nopeustestin sekä tietoa puhelimen ja liittymän hankintaan. Puhelimen ja liittymän hankkiminen yhtenä pakettina on yleistynyt Suomessa. Syynä on niiden myynnin vapautuminen ja sitä kautta yleistyminen. Aiemmin puhelinliittymää kutsuttiin myös gsm liittymäksi.

Hankintaa suunnitellessa on luontaista lähteä puhelinvetoisesti, eli etsiä sopivinta puhelinta. Nykyisin älypuhelimissa on useita toimintoja, eivätkä ne varsinaisesti enää ole perinteisessä mielessä puhelimia. Sopivan älypuhelimen valinta on usein parhaiden ominaisuuksien etsimistä. Puhelimen valinnan jälkeen liittymä voi olla lyöty lukkoon tai liittymän voi myös valita. Liittymän valinnassa olisi hyvä sopeuttaa oma käyttö liittymään. Mikäli tarpeena on kattava puheaika, tarjolla on siihen soveltuvia liittymiä. Jos käyttö on pääosin tekstiviestejä, voi helposti löytää liittymän, joka tukee senmukaista käyttöä.

Liittymän nopeus on varmasti tärkeä, tämän sivun yläosasta löydät nopeustesti saapuvan nopeuden mittaamiseen. Mittaamalla saapuvan nopeuden voi mitata sitä nopeutta, jolla internettiä voi käyttää, eli verkkosivuja selailla tai vaikka nettitelevisiota katsella. Liittymän nopeus voi vaihdella pitkin päivää ja eri sijainnissa. Nämä asiat tulisi ottaa huomioon ja tehdä useita nopeuden mittauksia, jotta keskimääräisen nopeuden pystyy mittaamaan.